logo-cnipt2.png

 

 

Ne imprietenim pe Facebook:

Recomandam:

Clipa de răgaz a sănătății tale!

Pucioasa, cochetă şi liniştită este situată pe valea râului Ialomiţa, la numai 20 km de Târgoviște. Prin aşezarea geografică, staţiunea este punct de legătură între capitala ţării, Bucureşti şi oraşul Braşov, variantă a traficului aglomerat de pe DN1, distanţa faţă de fiecare dintre oraşele menţionate fiind de 100 de km.

Istoria balneară a aşezării începe după anul 1828, când izvoarele sulfuroase au fost descoperite de un medic militar rus ajuns aici în timpul ocupației țariste a Țării Românești. Pucioasa s-a dezvoltat astfel ca stațiune balneoclimaterică, luând denumirea de Pucioasa, datorită apelor minerale sulfuroase concentrate, de aici numite popular ”pucioasă”.

Totodată, aşezarea între dealurile subcarpatice uşor vălurite cât şi clima blândă, au fost factori esenţiali ce au contribuit la includerea Pucioasei în rândul staţiunilor balneoclimatice.

Primăria Pucioasa implementează Proiectului „Înființare, reabilitare și dotare Centru Național de Informare și Promovare Turistică în Stațiunea Turistică de Interes Național Pucioasa”, Cod SMIS 38738, finanțat prin Programul Operațional Regional 2007-2013, Axa Prioritară 5 - Dezvoltarea durabilă și promovarea turismului, Domeniul Major de Intervenție 5.3 - Promovarea potențialului turistic și crearea infrastructurii necesare în scopul creșterii atractivității României ca destinație turistică, Operațiunea Crearea Centrelor Naționale de Informare și Promovare Turistică (CNIPT) și dotarea acestora.

In acest context se considera necesara si oportuna infiintarea unui Centru Naţional de Informare şi Promovare Turistică in staţiunea turistică de interes national - Pucioasa, care sa corespunda normelor impuse de Uniunea Europeana.

 

Starea vremii

Prețuri benzină:

carburant -martie23.jpg

Prețuri motorină:

carburant -motorina_marte23.jpg

martie 2024, sursa www.peco-online.ro

Unități de cazare

reception.jpg

Alimentație publică și agrement 

Vedere Panoramica 8.jpg 

 

Obiective turistice în zona stațiunii Pucioasa

pucioasa.jpg

 

www.inforegio.ro
Investim în viitorul tău! Proiect selectat în cadrul Programului Operaţional Regional şi co-finanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională.
Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României“.
Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro

Copyright © 2015 Primaria Pucioasa